وکالت در طلاق به معنی این است زن با وکالتی که از شوهر دارد،میتواند وکیل انتخاب کند و با مراجعه به دادگاه خود را مطلقه نماید. اگر مردی به همسرش وکالت برای طلاق اعطا کند و لو این که بلاعزل باشد، به این معنا نیست که او دیگر اختیاری در طلاق ندارد. مرد حتی اگر وکالت در طلاق به همسرش داده باشد میتواند خود به دادگاه مراجعه کند و با دادن دادخواست طلاق همسرش را طلاق بدهد.
مطالب پیشنهادی:
ممنوع الخروج کردن مرد بابت مهریه چگونه است؟
نکتهای که باید توجه داشت این که شرطهای دوازده گانه در عقدنامه، وکالت کامل و مطلق زن در طلاق نیست، یعنی این که زن بایستی با مراجعه به دادگاه در یک روند طولانی پس از اثبات یکی از موارد دوازده گانه طلاق بگیرد و پس از اثبات یکی از آنها وکیل شوهر در طلاق میشود.
وکالت مطلق و کامل آن است که یا به صورت شرط مستقل در سند ازدواج نوشته شود و یا این که بعد از ازدواج از طریق دفتر اسناد یا کنسولگری ایران، وکالت رسمی زوج به زوجه در طلاق اعطا کند که هر زمان که بخواهد به دادگاه مراجعه کرده و با گرفتن وکیل برای شوهر، خود را مطلقه نماید. برای اعطای این وکالت، حضور و امضای شوهر کافی است و نیازی به حضور زن نیست.

این امر به وضوح مشخص است که داشتن حق طلاق یا وکالت در طلاق زن امتیازی برای او محسوب میشود. در حقیقت از مزایای حق طلاق برای زن این است که زن، بدون نیاز به حضور شوهر در تمامی مراحل طلاق از طریق وکیل دادگستری میتواند با طلاق توافقی به راحتی طلاق بگیرد.
برای اطلاعات بیشتر در خصوص مراحل طلاق یا طلاق توافقی، چگونگی گرفتن حق طلاق با موسسه دیاکو در کرج تماس حاصل نمایید و با مشاوران و وکلای دیاکو در کرج مشورت نمایید.
به وسیله وکالت داده شده توسط مرد به زن اگر هر یک از شرطهای ضمن عقد حاصل شود، زن میتواند خود را مطلقه نماید اما اثبات تمامی موارد در دادگاه بر عهده زن است و زن باید در دادگاه دلایل طلاق را ثابت نماید تا بتواند وکالت در طلاق خود استفاده نماید.
طبق قانون به چند دلیل زن میتواند برای اثبات حق طلاق از دادگاه طلب طلاق نماید که عبارتند از :
۱- اگر شوهر به مدت شش ماه به هر عنوان به زن نفقه نپردازد و عدم امکان الزام به تأدیه نفقه در مواردی که مرد به حقوق واجب زن به مدت شش ماه وفا نکند و اجبار شوهر هم ممکن نباشد و نفقه از اموال شوهر نیز قابل اخذ نباشد، زن میتواند از وکالت از طلاق خود استفاده کند.
۲- سوء رفتار و سوء معاشرت مرد به حدی باشد که ادامه زندگی برای زن غیر قابل تحمل باشد.
۳- ابتلا به امراض صعبالعلاج به نحوی که دوام زناشویی برای زن مخاطره آمیز باشد.
۴- جنون مرد در مواردی که فسخ نکاح ممکن نباشد.
۵- مرد شغلی داشته باشد که طبق دادگاه صالحه منافی با مصالح خانوادگی وحیثیت زن باشد.
۶ - محکومیت شوهر به حکم قطعی به مجازات ۵ سال حبس یا بیشتر، یا به جزای نقدی که بر اثر عجز از پرداخت به مدت ۵ سال محکوم شود.
۷- مبتلاا شدن مرد به هرگونه اعتیاد مضری که به تشخیص دادگاه به اساس زندگی خانوادگی خللی وارد آورد و ادامه زندگی برای زن دشوار باشد.
۸- مرد زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترک کند و تشخیص عذر موجه آن با دادگاه است. یا اینکه شش ماه متوالی بدون عذر موجه از نظر دادگاه غیبت نماید. این امر ارتباطی با نفقه ندارد به این معنی که اگر مرد در این مدت شش ماه حتی اگر نفقه زن را هم پرداخت کند، زن در صورت غیبت آن میتواند از وکالت در طلاق خود استفاده نماید.
۹- محکومیت قطعی مرد بر اثر ارتکاب به جرم و اجرای هرگونه مجازات اعم از حد و تعزیر، در اثر ارتکاب جرمی که مغایر با حیثیت خانوادگی است که تشخیص آن بر عهده دادگاه است.
با توجه به این که اگر مرد محکوم به تحمل مجازات شود حتی اگر این مجازات ۱۰ ضربه شلاق باشد و این امر به حیثیت خانوادگی زن لطمه وارد کند زن میتواند از وکالت در طلاق خود استفاده نماید.
۱۰- در صورتی که پس از گذشت پنج سال زن از شوهر خود به جهت عقیم بودن یا عوارض جسمی دیگر صاحب فرزند نشود.
۱۱- در صورتی که مرد مفقودالاثر شود و ظرف شش ماه پس از مراجعه زن به دادگاه پیدا نشود.
۱۲ - در صورتی که مرد همسر دیگری بدون رضایت زن اختیار کند و نسبت به همسران خود اجرای عدالت نکند.
موسسه حقوقی دیاکو در کرج با داشتن تیم حرفهای وکلای مجرب ویژه طلاق آماده پاسخگویی به نیازهای حقوقی شماست.