هلدینگ دیاکو


دپارتمـان تخصصـی وکالت

نکات کلیدی استرداد طفل

موسسه حقوقی دیاکو یکی از برترین موسسه های حقوقی در کرج است که سالها در این حوزه فعالیت دارد و به یکی از پر سابقه ترین موسسه های حقوقی تبدیل شده است 

با همکاری با بهترین وکیل در کرج و بهترین وکیل در خانواده در کرج با موسسه حقوقی دیاکو سالهاست که عنوان بهترین موسسه حقوقی در کرج فعالیت میکند 

میتوانید برای ارتباط با بهترین وکیل در کرج با شماره 02632400680 در تماس باشید 

همچنین برای انتخاب بهترین وکیل در کرج به وبسایت کرج اتورنی نیز مراجعه کنید ( کلیک کنید )

متاسفانه طلاق یکی از آسیب زا ترین مشکلاتی است که در جامعه بسیاری از فرزندان را با مشکلات ریز و درشت رو به رو می کند که در این بین، حق حضانت والدین با توجه به دلایل قانونی ممکن است ساقط شود و زمانی که حضانت از والدین و یا هر فرد دیگری که با طفل در رابطه است سلب می گردد، باید به استرداد طفل پرداخت.

شرایطی که این استرداد انجام می پذیرد:

  1. چنانچه والدین به جنون مبتلا باشند.
  2. مادر ازدواج مجدد داشته باشد.
  3. فوت والدین در این میان مطرح باشد.
  4. از لحاظ اخلاقی پدر و مادر شرایط نگهداری طفل را نداشته باشند.
  5. اعتیاد بسیار شدید به الکل، مواد مخدر، قمار در پرونده مشاهده شود.
  6. فساد اخلاقی و فحشا آشکار شده باشد.
  7. هر نوع بیماری روانی البته با تشخیص پزشک قانونی.
  8. انجام مشاغل ضد اخلاقی همانند قاچاق، تکدی‌گری، فساد، فحشا

استرداد طفل چیست؟

در قانون نگهداری کودک حق و حقوقی و تکلیف از سمت پدر و مادر به آن پرداخته شده است و هرگونه مشکل و جدایی زوجین صددرصد می تواند این حقوق را پایمال کند و به همین دلیل است که حضانت و نگهداری طفل تا ۷ سالگی به مادر و بعد از هفت سالگی به پدر تعلق دارد.

 اما شرایطی در این بین وجود دارد که ممکن است پدر و مادر نتوانند از کودک خود نگهداری کنند، چنانچه بعد از هفت سالگی پدر صلاحیت اخلاقی، رفتاری و شرایط مناسب نگهداری از کودک را داشته باشد، بنا به تشخیص دادگاه حضانت طفل به پدر واگذار می شود و حتی در این میان، در هنگام نگهداری کودک به واسطه مادر برای پدر قرار ملاقات تعیین می شود و بعد از هفت سالگی نیز برای مادر زمان ملاقات مشخص می گردد. اما چنانچه دادگاه متوجه شود که فردی که زمان مشخص شده برای ملاقات کودک را برعهده گرفته است نسبت به تکالیفی که دارد سرپیچی کرده است و کودک را تحویل نداده است باید طبق قانون مجازات شود.

طبق ماده ۱۱۰۴ و ۱۱۶۸ قانون زمانی که به خاطر طلاق والدین جدا می شوند حضانت کودک تنها به یک فرد سپرده می شود و فرد دیگر تنها با قرار ملاقات مشخص شده می تواند طفل خود را ببیند وحضانت از وی سبی می شود و اینچنین به استرداد طفل می‌انجامد و تنها در زندگی مشترک پدرو مادر این حق را دارند که به صورت مشترک به نگهداری کودک بسپارند. با متارکه تنها یک نفر به مراقبت طفل باید مشغول شود که زن تنها تا 7 سال و مرد بعد از 7 سال حق حضانت را برعهده می گیرد.

 

 

نکات کلیدی استرداد طفل
نکات کلیدی استرداد طفل

 

مدارک برای طرح دعوای  استرداد طفل :

در مورد طرح دعوای استرداد طفل شما باید در نظر بگیرید که بهتر است، سند ازدواج عادی خود را با سند شناسنامه و سند طلاق به عنوان مدرک در اختیار داشته باشید. همچنین کارت ملی را برای احراز هویت و کارت عابر بانک برای پرداخت هزینه دادرسی نیز لازم و ضروری است.چنانچه سند طلاق، ازدواج  و یا سند شناسنامه به هر دلیل در اختیار نیست، شما می توانید از تحقیقات محلی، شماره پرونده استنادی، شهادت شهود، اتیان سوگند و... نیز استفاده کنید. این مدارک را شما باید برای طرح دعوای استرداد طفل به هیچ عنوان از یاد نبرید.

این سوال ممکن است برای برخی به وجود آید که هزینه دادرسی در دعوی استرداد طفل چگونه است که برای پاسخ به این سؤال باید بدانید برابر با هزینه دعاوی غیر مالی ۴۰۰.۰۰۰ ریال مشخص می گردد و تا ۱۸۰۰.۰۰۰ ریال نیز می تواند محاسبه شود.

مجازات جرم عدم استرداد طفل

در مورد مجازات جرم عدم استرداد طفل قانون شرایط و ضوابط خاصی را در نظر گرفته است. آن هنگامی که برای مدت زمان مشخص به یکی از والدین حق حضانت سپرده می شود بهتر است بعد از پایان این مدت مشخص شده چنانچه با تقاضای فردی که حق ملاقات و یا حضانت دارد رو به رو شد، اینکار را در چارچوب قانون انجام دهد.

اگر از انجام این کار خودداری کند، به صورت کاملا معمول مرتکب جرم شده است و جرم انجام شده را باید طبق قانون با مجازات عدم استرداد طفل در نظر بگیرد. بر اساس ماده ۶۳۲ چنانچه یکی از والدین طفلی که حضانت به وی سپرده شده است را در زمان مطالبه فرد دیگر که قانون حق ملاقات و مطالبه کودک را دارد، خودداری نماید، مجازات از سه ماه تا شش ماه حبس و یا پرداخت جزای نقدی از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۳ میلیون ریال را باید در نظر بگیرد.

 حتی مجازات خودداری از تحویل فرزند ممکن است جزای نقدی آن که کمتر از 3 ماه اصلا نیست و حتی از ۶ ماه بیشتر باشد. در برخی از شرایط شاید جزای نقدی از یک میلیون ریال کمتر که نباید باشد و بیشتر سه میلیون ریال نیز مشخص گردد.

در مورد جرم عدم استرداد طفل شما باید به این نکته توجه داشته باشید زمانی که هر کدام از والدین حق ملاقات فرزند خود را دارند پس از مدتی که باید فرزند را برگرداند از انجام این کار خودداری کنند، این کار به عنوان عدم استرداد طفل مشخص می شود که  طرف دیگر ماجرا می‌تواند به عنوان حق حضانتی که دارد از فرد مقابل شکایت کند. چنانچه حق حضانت کودک با مادر باشد و پدر تنها یک روز در هفته اجازه دیدن کودک را داشته باشد، در پایان روز کودک را باید به مادر تحویل دهد و اگر این کار را انجام ندهد مادر می تواند از پدر به دلیل عدم استرداد طفل شکایت نماید.

دادخواست دعوی به خواسته  استرداد طفل ( نمونه)

ریاست محترم دادگاه عمومی و انقلاب شهرستان ...

با عرض سلام و ادب، احتراماً به استحضار می رساند:

اینجانب به موجب سند ازدواج به شما… مورخ…  در دفتر ازدواج…  با  عقد نکاح دائم با آقا/خانم … ازدواج نمودم و ثمره این ... سال ازدواج  و زندگی مشترک یک فرزند پسر/دختر... به نام ... متولد ... می باشد؛ از آنجایی که به علت عدم تفاهم از یکدیگر متارکه کرده ایم و از آن روی که فرزند مشترک نیز نزد ایشان و تحت حضانت ایشان می باشد؛ اما بنا به دلایل  استنادی معنونه در ستون مربوط به این دادخواست و به استناد ماده ۱۱۷۳ و دادنامه اصداری از شعبه… دادگاه خانواده شهرستان … حکم به سلب حضانت از ایشان گردیده، ولی همچنان از استرداد طفل استنکاف می کند؛ فلذا درخواست صدور حکم مبنی بر استرداد به شرح ما وقع و دلایل استنادی را تقاضا مندم.

اهمیت وکیل

حضانت و نگهداری فرزند از جمله حقوقی است که بر گردن والدین شده است و پدر مادر نمی توانند این حق را از کودک خود دریافت کنند. ولی در هنگام جدایی هر کدام به تبع شرایط قانونی می توانند به حضانت فرزند خود بیندیشد که در این بین، همیشه اختلافات و تنش های بسیاری به وجود می آید. اصولا افراد به خاطر نداشتن آگاهی و اطلاعات کافی ممکن است حتی ندانند استرداد طفل چیست و یا نتوانند جهت حضانت فرزند خود دفاع کنند. در این شرایط ما به شما مراجعه به یک وکیل ماهر، متخصص و باتجربه در این حوزه را معرفی می‌کنیم؛ چرا که وکیل می تواند با شناسایی تکنیک ها و روش های قانونی بدون هیچ گونه استرس و تنش خاصی حضانت فرزند شما را به شما واگذار کند. در این بین، حق قرار ملاقات به راحتی به واسطه وکیل می تواند به شکلی انجام شود که شما مایل به انجام آن هستید. دستور موقت به واسطه وکیل با روال آسان تری انجام می پذیرد. دستور موقت در شرایط فوری البته انجام می شود که تحویل فرزند باید هر چه سریعتر انجام پذیرد. بدین ترتیب سعی کنید تا حد امکان همکاری خود را با وکیل پیش ببرید تا بدون مشکل بتوانید از حضانت فرزند خود به صورت قانونی و اصولی بهره مند شوید.

فوت والدین

طبق ماده 1171 قانون مدنی که به به فوت مادر و یا پدر اشاره می کند، حضانت طفل در این شرایط اگر پدر فوت نماید با مادر است. اما اگر در این میان، پدر بزرگ پدری زنده باشد می تواند نگهداری را بر عهده بگیرد که البته نگهداری اصلی و حضانت با مادر است. تنها ولایت با پدربزرگ مشخص می شود و پدربزرگ در زمانی می‌تواند طفل را از مادر جدا کند و حضانت وی را کاملا از آن خود نماید که بداند مادر صلاحیت نگهداری از فرزند را ندارد و در ماده ۴۳ قانون این چنین آمده است، آن دسته از فرزندانی که پدرشان در قید حیات نیست، صد در صد با مادر خود زندگی می کنند و تنها در شرایطی که دادگاه تشخیص دهد که نگهداری فرزند با مادر به صلاح نیست، می تواند حضانت را به پدربزرگ و یا نزدیکان واگذار نماید.

مشکلات اخلاقی

در ماده 1173 قانون آمده است که به واسطه عدم مراقبت و یا مشکل اخلاقی پدر و مادر که حضانت فرزند را بر عهده دارند، چنانکه از نظر اخلاقی و جسمانی فرزند در خطر باشد، می توان حضانت فرزند را به افراد دیگر واگذار کرد که در ابتدای مقاله به آن اشاره شد هرگونه بیماری روانی، اعتیاد به مواد مخدر و یا وجود شغل های غیر اخلاقی و یا حتی ضرب و جرح های خارج از عرف صددرصدی به به عدم حق حضانت طفل می انجامد.

موسسه حقوقی دیاکو دارای برترین وکیل استرداد طفل در کرج است که سالها در این حوزه فعالیت دارد و به پر سابقه ترین وکیل در این حوزه تبدیل شده است 
کرج | میدان شاه عباسی | شهدای دانشجو | مجتمع اداری امیر | طبقه دوم
02632400680 - 02632207510
09120594830 - 09120475112
02632400680
بالا
پایین