هلدینگ دیاکو


دپارتمان تخصصی
ثبت اختراع

کپی رایت (حق تکثیر) یا نسخه‌برداری نوعی حمایت از مالکیت معنوی است که توسط سازمان مالکیت فکری ارائه شده است.

 

نقاشی، آثار ادبی، نمایش‌های زنده، عکس‌ها ، فیلم‌ها،  نرم افزار، پتنت یا  نمونه اولیه لوگو، شعار منحصربه‌فرد لوگو، متون علمی و ادبی و بانکهای اطلاعاتی دستور پخت و هر چیزی که منحصراً در اختیار کسب و کار شما شماست ، می‌توانند تحت محافظت قوانین قرار گیرد.

مطالب پیشنهادی:

 

کپی رایت به این معنی است که هیچ کس حق تکثیر سی‌‌دی، جزوه، کتاب، فیلم و غیره را بدون مجوز ناشر یا پدید‌آورنده آن ندارد.  کلمه کپی غیرمجاز با پخش غیر مجاز رسانه‌های محافظت شده  پدید آورندگان دیگر  است و توسط قوانین حق تکثیر محافظت شوند.

 

مفهوم کپی شکل مادی یک اثر و مفاهیم ، ایده‌ها ، حقایق و واقعیتی در یک اثر را پوشش می‌دهند. مفاهیم و ایده‌ها و حقایق واقعی در یک کار خاص ، مثلا برای حفاظت از نسخه‌برداری یک اثر باید آن را ثبت کرد و نمونه اولیه محصول و داستان‌هایی که روی کاغذ آورده شده است و یا نقاشی اصلی که روی بوم کشیده شده باشند، باید ثبت شوند.

 

کپی رایت تلاش و خلاقیت خالق اثر حفاظت  می‌نماید. این قوانین حق مالکیت را به صاحب اثر می‌بخشد که عبارتند از تولید مجدد اثر، خلق اثر در کارهای دیگر بر اساس کار اصلی، توزیع نسخه کار یا فروش، اجاره یا انتقال مالکیت  به دیگران، نمایش کار به صورت عمومی، البته صاحب اثر نیز حق دارد که دیگران را مجاز به انجام یک هر یک از حقوق ذکر شده بالا بداند.

 

مالک اصلی می‌تواند آنها را به دیگران واگذار کنند. حق نشر کپی رایت معمولاً به وسیله‌ی

قرارداد انجام می‌شود، از لحاظ قانونی نیاز نیست که قانون انتقال از طریق کپی رایت انجام شود اما در صورت ثبت اثر  نتیجه بهتری را در بر دارد.

 

تاریخ انقضای کپی رایت  براساس پیمان برن حداقل شامل حیات خالق اثر و پنجاه سال پس از مرگ اوست که پس از مرگ او به بازماندگان او انتقال داده می‌شود. کپی رایت در اینترنت یکی از انواع رایج است از انواع رعایت نکردن حقوق مالکیت فکری است.

 

اگر نویسنده یا هنرمند در طول اشتغال خود برای یک شرکت اثری مانند لوگو خلق کنند، نویسنده و مالک آن نیست زیرا  این مالکیت  را به کارفرما یا فردی که این کار را برای را سفارش می‌کند

می‌دهند.

 

ثبت  نام اثر ضرورتی ندارد و شما مجبور به این کار نیست ، اما با توجه به بازار رقابتی امروز کپی برداری از لوگوها و برندها  بسیار شایع است. توصیه موسسه دیاکو در کرج به شما این است که با ثبت  اثر  و حق کپی رایت از اثرهای منحصر به فرد خود محافظت کنید.

 

اطلاع رسانی در خصوص ثبت حق نشر یک اثر، دارای مزایایی مانند تحت حفاظت کپی رایت بودن است و از دیگر مزایای  اینکه ایده خوبی است که از تصادفی بودن ایده‌های مشابه جلوگیری می‌کند.

 

بعضی از آثار دارای حق نسخه‌برداری هستند یعنی نمی‌توان بدون داشتن اختیار از سوی مالک آنها را توضیع و دوباره تولید کرد. مالکیت معنوی می‌تواند به شکلی  غیر کپی رایت  باشد. مثلاً ایده‌ها، روشها، متدها، سیستم‌ها و فرایندها تحت پوشش کپی رایت قرار نمی‌گیرد، اما می‌تواند تحت عنوان قانونی ثبت اختراع یا ثبت پتنت محافظت شود.

 

 به طور کلی عناوین  عناوین، اسم‌ها، نمادها، شعارها نمی‌توانند کپی رایت شوند، اما می‌توانند علامت تجاری داشته باشند و تحت این عنوان ثبت شود.

 


قانون ترجمه و تکثیر کتب و نشریات و آثار صوتی مصوب  ۱۳۵۲

 

حق نشر، عرضه، اجرا و حق بهره‌برداری مادی و معنوی از نرم‌افزارهای رایانه‌ای متعلق به پدیدآورنده‌ی آن است. نحوه‌ی تدوین و ارائه‌ی داده‌ها در محیط قابل پردازش رایانه‌ای نیز مشمول احکام نرم‌افزار خواهد بود.

 

ماده‌ی ۷ قانون مذکور بیان می‌کند که اشخاصی که عالماً و عامداً به نقض مواد ۱ تا ۳ قانون بپردازند و یا اشیای مذکور در ماده‌ی ۳ را که به‌طور غیرمجاز در خارج از کشور تهیه شده به کشور صادر یا وارد نمایند، علاوه بر تأدیه‌ی خسارت شاکی خصوصی به حبس از ۳ ماه تا ۱ سال محکوم می‌شوند.

مواد ۱ تا ۳ این قانون عبارت‌اند از:

 
ماده‌ی ۱: حق تکثیر یا تجدید چاپ و بهره‌برداری و نشر و پخش هر ترجمه‌ای با مترجم و یا وارث قانونی اوست. مدت استفاده از این حقوق که به ‌وارث منتقل می‌شود از تاریخ مرگ مترجم سی سال است. حقوق مذکور در این ماده قابل انتقال به غیر است و انتقال‌گیرنده از نظر استفاده از این حقوق قائم ‌مقام انتقال‌دهنده برای استفاده از بقیه‌ی مدت از این حق ‌خواهد بود. ذکر نام

مترجم در تمام موارد استفاده الزامی است.

.
ماده‌ی ۲تکثیر کتب و نشریات به همان زبان و شکلی که چاپ شده به قصد فروش یا

بهره‌‌برداری مادی از طریق افست یا عکسبرداری یا طرق مشابه‌ بدون اجازه‌ی صاحب حق ممنوع است.


ماده‌ی ۳: نسخه‌‌برداری یا ضبط یا تکثیر آثار صوتی که بر روی صفحه یا نوار یا هر وسیله‌ی دیگر ضبط شده است بدون اجازه‌ی صاحبان حق یا‌ تولیدکنندگان انحصاری یا قائم‌ مقام قانونی آنان برای فروش ممنوع است. حکم مذکور در این ماده شامل نسخه‌برداری یا ضبط یا تکثیر از برنامه‌های رادیو و تلویزیون یا هر گونه پخش دیگر نیز خواهد بود.

 

ضمانت اجرای نقض حق مؤلف

 

در زمینه‌ی ضمانت اجرای نقض حق مؤلف، قوانین دیگری ازجمله قانون نحوه‌ی مجازات اشخاصی که در امور سمعی و بصری فعالیت‌های غیرمجاز می‌نمایند (مصوب ۱۳۸۶) نیز وجود دارد. در این قانون برای فعالیت غیر مجاز در زمینه‌ی تولید و تکثیر آثار سمعی و بصری ضمانت اجراهای متنوعی ازجمله لزوم جبران خسارت زیان‌دیده، حبس و جزای نقدی در نظر گرفته شده است.

 

ازجمله جرایم مصرح در این قانون، معرفی آثار سمعی و بصری غیرمجاز به‌جای آثار مجاز، تکثیر بدون مجوز آثار مجاز، فعالیت تجاری در زمینه‌ی تولید، توزیع، تکثیر و عرضه‌ی آثار، نوارها و لوح‌های فشرده‌ی صوتی و تصویری بدون مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تکثیر و توزیع عمده‌ی آثار سمعی و بصری مستهجن، تهیه و توزیع و تکثیرکنندگان نوارها، دیسکت‌ها و لوح‌های فشرده‌ی شو و نمایش‌های مبتذل (مواد ۱، ۲ و ۳ قانون مذکور) می‌باشد. همچنین مطابق ماده‌ی ۱۱ این قانون رسیدگی به جرایم مشروحه موضوع این قانون در صلاحیت دادگاه‌های انقلاب است.

 

قانون حمایت از حقوق پدیدآورندگان نرم‌افزارهای رایانه‌ای

 

قانون دیگر قانون حمایت از حقوق پدیدآورندگان نرم‌افزارهای رایانه‌ای مصوب ۱۳۷۹ است. همان‌طور که از نام این قانون مشخص است، در این قانون حقوق مادی و معنوی پدیدآورندگان نرم‌افزارهای رایانه‌ای شرح داده می‌شود.

 

مطابق ماده‌ی ۱ این قانون، حق نشر، عرضه، اجرا و حق بهره‌برداری مادی و معنوی از نرم‌افزارهای رایانه‌ای متعلق به پدیدآورنده‌ی آن است. نحوه‌ی تدوین و ارائه‌ی داده‌ها در محیط قابل پردازش رایانه‌ای نیز مشمول احکام نرم‌افزار خواهد بود.

 

قانون مطبوعات و قانون اصلاح قانون مطبوعات

 

در نهایت در قانون مطبوعات مصوب ۱۳۶۴ و قانون اصلاح قانون مطبوعات مصوب ۱۳۷۹ نیز موادی در ارتباط با ضمانت اجرای نقض حقوق مؤلف به چشم می‌خورد. بند ۹ ماده‌ی ۶ قانون مطبوعات مصوب ۱۳۶۴ (اصلاح ۱۳۷۹)، سرقت ادبی را چنین تعریف کرده است: «نسبت دادن عمدی تمام یا بخش قابل توجهی از آثار و نوشته‌های دیگران به خود یا غیر، ولو به صورت ترجمه» و در صورتی که در چارچوب قانون مطبوعات باشد، مطابق ماده‌ی ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی (مجازات نشر اکاذیب) و در خارج از قانون مطبوعات مطابق قانون حمایت از حقوق مؤلفان و مصنفان و هنرمندان (مصوب ۱۳۴۸) مجازات خواهد داشت.

 

همچنین در ماده‌ی ۳۳ قانون اصلاح قانون مطبوعات (مصوب ۱۳۷۹) بیان شده است که «هرگاه در انتشار نشریه، نام یا علامت نشریه‌ی دیگری ولو با تغییرات جزئی تقلید شود و به‌طوری كه برای خواننده امكان اشتباه باشد، از انتشار آن جلوگیری و مرتكب به حبس تعزیری شصت و یك روز تا سه ماه و جزای نقدی از یك میلیون (۱۰۰۰۰۰۰) ریال تا ده میلیون (۱۰۰۰۰۰۰۰) ریال محكوم می‌شود. تعقیب جرم و مجازات منوط به شكایات شاكی خصوصی است.

 

یکی از کارهای مهم برای حفظ اثر  ثبت  نام،  ثبت لوگو  و ثبت علامت تجاری است. موسسه حقوقی دیاکو  یکی از موسسات ثبت برند، ثبت علامت تجاری، و ثبت پتنت در کرج است، که با ارزانترین قیمت ثبت لوگو ،علامت تجاری یا برند شما را در به صورت آنلاین انجام  می‌دهد.

 

 موسسه دیاکو  قادر است ثبت برند در دیگر شهرهای ایران مانندٍ ثبت علامت تجاری در اصفهان، ثبت برند در تبریز ، ثبت برند در مشهد، ثبت برند در اصفحان، ثبت علامت تجاری در شیراز، ثبت علامت تجاری در قزوین، ثبت برند ،لوگو و علامت تجاری در همدان، رشت، قزوین  را نیز  به صورت آنلاین انجام دهد.

 

کرج | میدان شاه عباسی | شهدای دانشجو | مجتمع اداری امیر | طبقه دوم
02632400680 - 02632207510
09120594830 - 09120475112
02632400680
بالا
پایین