شرکت سهامی خاص
شرکتی سهامی خاص شرکت بازرگانی است که کلیه سهام آن توسط سهامداران تامین میگردد، حتی اگر عملیات آن بازرگانی نباشد، مانند ( نظافت، تعمیرونگه داری، حسابداری وغیره)، بازهم تجاری محسوب میشود. در موقع تاسیس حداقل سرمایه آن نباید کمتر از یک میلیون ریال باشد، سرمایه آن به سهام تقسیم میشود و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی آنهاست. (نسبت به مبلغ سرمایه گذاری شده)
نکاتی مهم در مورد شرکت سهامی خاص
1 - تشریفات شرکت سهامی خاص بسیار ساده است به همین خاطر نسبت به سایر شرکتها بیشتر مورد استقبال قرار میگیرد.( برخلاف شرکت سهامی عام)
2 - اخذ وام و سایر اعتبارات از بانکها یا موئسسات مالی در این شرکتها معمولا تا سقف ۱۰ برابر سرمایه شرکت است.
3 - شرکت سهامی خاص در بورس پذیرفته نمیشود.
4 - انتقال سهام در این نوع شرکتها منوط به موافقت سایر شرکا میباشد. نقل و انتقالات سهام درآن نسبت به شرکتهای تضامنی و نسبی آسانتراست، اما ممکن است با موانعی روبه رو باشد که منوط به رضایت مدیران شرکت یا مجامع عمومی باشد.
5 - سهام باید بانام یا بینام یا ترکیبی از این دو تقسیم گردد.
6 - در تصمیمگیری برای اداره این شرکتها، رای اکثریت ملاک است، (منظور از رای اکثریت نیز رای اکثریت سرمایه است) یعنی شرکایی که بیش از نصف سرمایه را داشته باشند، حتی ممکن است از لحاظ عددی این شرکا در اکثریت نباشند.
شرایط لازم برای ثبت شرکت خاص
۱- سهامداران حداقل سه نفر عضو اصلی هستند که سن آنها نباید کمتر از ۱۸ سال تمام باشد.
۲- تهیه و تنظیم اظهارنامهای که باید به امضا سهامداران رسیده باشد (امضایی که متضمن گواهی بانک حاکی از پرداخت ۳۵درصد کل سهام به همراه ضمائم به اداره کل ثبت شرکتها تحویل داده شود).
۳- صورت جلسه اولین مجمع عمومی مشتمل بر رسیدگی به سهام و انتخاب مدیران، بازرس یا بازرسان و اعلام قبولی آنها و ذکر نام آنها در روزنامه کثیر الانتشار.
شرکت سهامی خاص بخش دوم
شرکت سهامی خاص شرکتی است که سرمایه آن منحصرا از طریق موئسسان آن تامین میگردد و همانطور که در قسمت قبل گفته شد، مسئولیت صاحبان سهام در مورد بدهی و زیان شرکت محدود به مبلغ سرمایهگذاری شده است.
موارد گفته شده در بخش اول شامل موارد زیر است
۱- تشریفات شرکت سهامی ۲- اخذ وام ۳- پذیرفته نشدن شرکت سهامی در بورس۴- انتقال سهام ۵- تصمیم گیری برای اداره این شرکتها ۵- شرایط لازم برای ثبت شرکت
هیات مدیره شرکت سهامی خاص
هیات مدیره عبارت است از اجتماع عدهای از صاحبان سهام است که تعداد هیات مدیره باید ۳ نفر باشد.
شرایط لازم برای عضویت در هیات مدیره
۱- اهلیت
۲- سهامدار بودن( اعضای هیات مدیره باید حداقل دارای یک سهم باشند.)
۳- مشمول نبودن محرومیتها وممنوعیتهای قانونی
نکته مهم اینکه محجورین وکسانی که حکم ورشکستگی آنها صادر شده و یا کسانی که مرتکب جنایت، محرومیت، سرقت، خیانت درامانت، اختلاص ، تدلیس و تصرف غیر قانونی دراموال عمومی باشند، نمیتوانند جزء هیات مدیره باشند.(منظور از محجورین کسانی که به علت موارد قانونی نمیتوانند درمال خود تصرف کنند)
مدت مدیریت درهیات مدیره
مدت مدیریت برای مدیران در اساسنامه تعیین میشود به هرحال نباید بیشتر از۲ سال باشد. اما انتصاب مجدد منع قانونی ندارد ( ماده ۱۰۹ لایحه الحاقی قانون تجارت)
توضیحات درمورد نام شرکت سهامی خاص
در نام شرکت باید از اسامی خاص استفاده شود که دارای ریشه فارسی باشد، درآن از عبارت انگلیسی استفاده نشده باشد، طبق موازین شئونات اسلامی باشد و قبلا به ثبت نرسیده باشد.
تفاوت شرکت سهامی عام و خاص
شرکت سهامی عام پذیرهنویسی میکند (فراخوان مردم ازطریق روزنامه کثیرالانتشار)، اما شرکت سهامی خاص حق مراجعه به عموم را ندارد و تمام سرمایهاش به وسیله موئسسان تامین میگردد.
در پایان با توجه به اینکه درآمد حاصل از سود و زیان در این شرکتها، نسبت به مبلغ سرمایهگذاری صاحبان سهام است ومالیات ۱۰ درصدی حاصل از درآمد برای این شرکتها در نظرگرفته شده است، به منظور آنکه متوجه زیانهای مالی نشویم، میتوانیم با کارشناسان خبره در این زمینه مشورت نماییم.
کلیدواژه ها : ثبت شرکت سهامی خاص ، ثبت شرکت سهامی خاص در کرج ، ثبت شرکت ، ثبت شرکت در کرج
این مطلب در واحد تولیدمحتوای هلدینگ دیاکو تهیه و تدوین شده است .
تاریخ : 18 / 02 / 1398