هلدینگ دیاکو


دپارتمان تخصصی کد اقتصادی

کد اقتصادی یک کد منحصر به فرد است که همه شخصیت‌های حقیقی و حقوقی برای انجام  هرگونه فعالیت اقتصادی و تجاری به آن نیاز دارند. در جامعه افراد زیادی مشغول فعالیت‌های اقتصادی هستند. ساماندهی رفتار افراد و حمایت از آنها و اخذ مالیات از فعالان اقتصادی مستلزم این است که این افراد با یک شناسه منحصر به فرد شناسایی شوند. این شناسه کد اقتصادی نام دارد.

کد اقتصادی پس از انجام مراحل اداری که طبق قانون نوشته شده است، توسط اداره دارایی در مراکز استان‌ها و شهرستان‌ها برای اشخاص حقیقی و حقوقی صادر می‌شود.

هر شرکت  بعد از ثبت به یک کد اقتصادی نیاز دارد. این کد نحوه عملکرد یک شرکت مانند خرید و فروش و انجام خدمات را که در فاکتورها ذکر می‌شود، مشخص می‌کند. داشتن کد اقتصادی برای شرکتها اجباری است.

کد اقتصادی فعلی ۱۲ رقمی است که به منظور بهبود سیستم مالیاتی و دریافت مالیات ارائه می‌شود.

چه کسانی مکلف به دریافت کد اقتصادی هستند؟

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که مشمول قانون مالیاتهای مستقیم در زمینه فروش، صادرات، واردات، توزیع کالا و خدمات، فعالیت‌های تولیدی و مونتاژ انجام می‌دهند و دارای جواز کسب هستند و از مکانی برای فعالیت‌های تجاری خود استفاده می‌کنند، باید کد اقتصادی داشته باشد.

همچنین تمامی افرادی که نیازمند دریافت کارت بازرگانی، شرکت در مناقصات و مزایدات دولتی، صدور فاکتور، متعهد به اظهارنامه مالیاتی، ارزش افزوده و اخذ قرارداد با مراکز دولتی هستند، ملزم به دریافت کد اقتصادی هستند.

کد اقتصادی دارای چه مزیت‌هایی است؟

داشتن کارت بازرگانی چه برای اشخاص حقیقی و چه برای اشخاص حقوقی منوط به داشتن کد اقتصادی است. همچنین  افتتاح حساب بانکی اشخاص حقوقی نیز نیازمند کد اقتصادی است.

کد اقتصادی به سازمان مالیاتی کمک می‌کند تا مالیات مودیان را بهتر پیگیری و محاسبه کند، دفاتر قانونی شرکت‌ها و احراز هویت آنها به سرعت بررسی شود.

نحوه گرفتن کد اقتصادی چگونه است؟

برای دریافت کد اقتصادی به عنوان شخص حقوقی پس از ثبت شرکت، باید به اداره امور مالیاتی مراجعه نمایید. با مراجعه به این اداره می‌توانید  ظرف ۶۰ روز کد اقتصادی  خود را دریافت کنید.

نداشتن کد اقتصادی چه ضررهایی دارد؟

شرکت‌هایی که فاقد کد اقتصادی هستند، مجاز  به دریافت هیچگونه  پولی از مراکز دولتی نمی‌باشند و همچنین در پایان سال مالی ارائه اظهارنامه مالیاتی برای آنها امکان پذیر نخواهد بود.

علاوه  بر آن مراکز دولتی و خصوصی ثبت شده، مجاز انعقاد قرارداد با شرکت‌هایی که کد اقتصادی ندارند، نیستند.

اگر اشخاص حقیقی و حقوقی خواهان دریافت مشمولیت‌های  معاف مالیاتی هستند باید کد  اقتصادی داشته باشند. در سال ۱۳۷۳ قانونی وضع شد که در آن مقرر گردید، تمام اشخاص حقیقی و حقوقی که  دارای فعالیت های اقتصادی هستند، موظفند شماره اقتصادی خود را روی  فاکتور خرید و فروش ثبت نمایند. داشتن هرگونه فعالیتی بدون کد اقتصادی غیر قانونی است.

اگر به هر دلیلی مانند نقص مدارک دریافت کد اقتصادی شما به تعویق بیفتد، شما اجازه فعالیت ندارید و در صورت شروع به فعالیت اقتصادی مشمول جرایم می‌شوید.

همچنین در صورت عدم اقدام جهت اخذ کد اقتصادی جدید اطلاعات اظهارنامه توسط سیستم پذیرش نخواهد شد و امکان پرداخت مالیات به صورت الکترونیکی وجود نیز نخواهد داشت.

اگر در هر مرحله از دریافت کد اقتصادی دچار مشکل شدید می‌توانید با کارشناسان موسسه حقوقی دیاکو در کرج تماس بگیرید.

کد اقتصادی چیست و چه کاربردی دارد
کد اقتصادی چیست و چه کاربردی دارد

برای صدور کد اقتصادی افراد حقیقی چه مدارکی لازم است؟

برای دریافت شماره اقتصادی پیش از هر چیز باید درخواست کتبی ارائه دهید. علاوه بر کپی پروانه کسب، کپی کارت ملی ، کپی تمامی صفحات شناسنامه، ۳ قطعه عکس ۲ در ۳ نیز جزء این مدارک محسوب می‌شود.

در صورتی که شخصی قبلاً شناسه اقتصادی داشته باشد باید کپی کارت اقتصادی قبلی یا فیش کامپیوتری قبلی را ارائه کنید.

اشخاص حقیقی باید جواز کسب یا مجوز فعالیت داشته باشند و محل کسب آنها نیز مشخص باشد.

جهت اخذ کد اقتصادی اشخاص حقوقی چه مدارکی لازم است؟   

ابتدا افراد حقوقی با درخواست تقاضای شناسه اقتصادی را باید به صورت کتبی ارائه کنند. همچنین روزنامه رسمی، آگهی تاسیس شرکت، کپی کارت ملی به همراه صفحات شناسنامه اعضای هیئت مدیره نیز برای صدور کد اقتصادی لازم است. ضمنا اطلاعات شرکت ویژه اشخاص حقوقی نیز باید تکمیل شود.

ثبت نام جهت دریافت کد اقتصادی چگونه است؟

ابتدا ثبت نام الکترونیکی جهت دریافت کد اقتصادی را انجام دهید. در تکمیل اطلاعات و ثبت آنها باید دقت داشته باشید. اگر تا هفت روز اطلاعات خود را تایید نکنید، پرونده ایجاد شده به صورت خودکار حذف خواهد شد.

اگر کد رهگیری و اطلاعات پیش ثبت نام خود را فراموش کرده‌اید، می‌توانید بر روی لینک زیر   مراجعه نموده و در قسمت پیگیری ثبت نام شده، در بخش یادآوری پیش ثبت‌نام با ارائه اطلاعات خواسته شده، کد رهگیری و اطلاعات ارائه شده را در زمان ثبت نام دریافت کنید.

استعلام کد اقتصادی چگونه است؟

این مرحله سنجش اطلاعات نام دارد. در این مرحله اطلاعاتی که شما در مرحله پیش ثبت نام کرده‌اید، از منابع مختلف سازمانی بررسی و استعلام می‌شود. چنانکه اطلاعات با اطلاعات داده شده مغایرتی داشته باشد با پیامک به شما اطلاع داده می‌شود.

در این صورت شما باید دوباره وارد سامانه پیش ثبت‌نام شده و مرحله اول را دوباره تکرار کنید. در مورد کد اقتصادی شرکت‌ها باید توجه داشته باشید که این کد ۱۲ رقمی و غیرقابل تغییر است و بر خلاف شماره ثبت شرکت که در صورت تغییر محل به واحد ثبتی دیگر تغییر پیدا می‌کند، شماره اقتصادی غیر قابل تغییر است.

تمامی مراحل دریافت کد اقتصادی خود را به موسسه حقوقی دیاکو بسپارید. موسسه حقوقی دیاکو با دارا بودن وکلای مجرب در سریع‌ترین زمان ممکن، کد اقتصادی شما را پیگیری و دریافت می‌کند.

کد اقتصادی چیست و چه کاربردی دارد
کد اقتصادی چیست و چه کاربردی دارد

کد اقتصادی چگونه تایید می‌شود؟

اگر اطلاعات اولیه مورد تایید سازمان دارایی قرار بگیرد، برای شما یک کلمه عبور ایجاد خواهد شد که به صورت یک پیامک برای شما ارسال خواهد شد.

پس از دریافت رمز عبور، مرحله ثبت نام الکترونیکی با استفاده از شماره کاربری صورت خواهد پذیرفت . پس از ورود در سامانه  نوع فعالیت اقتصادی خود را تکمیل کنید و در این مرحله دوباره می‌توانید اطلاعات قبلی خود را ویرایش کنید و در نهایت تایید نهایی انتخاب کنید.

فرق کد اقتصادی قدیم با جدید چیست؟

سازمان امور مالیاتی و گمرک اعلام داشته‌اند، جهت توسعه خدمات الکترونیکی و طرح جامع مالیاتی و گمرک و آسان شدن امور مالیاتی نسبت به ثبت‌نام جامع الکترونیکی اقدام شود.

ثبت نام جهت دریافت شماره اقتصادی جدید برای کلیه مودیان حقوقی اجباری است. زیرا این کد اقتصادی جدید جایگزین شماره قبلی در نظام مالیاتی و گمرکی اقتصادی کشور خواهد بود.

شباهت کد اقتصادی جدید و قدیم این است که  هر دو ۱۲ رقمی هستند و هر دو از اداره دارایی صادر می شوند. در واقع با کد اقتصادی قدیم تشکیل پرونده دارایی و حوزه مالیاتی انجام می‌شود.

در حال حاضر این کد مطابق با سیستم جامع مالیاتی جدید طراحی شده است.

چه کسانی نیاز به اخذ کد اقتصادی ندارند؟

مساجد و تکایا، اشخاص حقیقی که به فعالیت‌های هنری از قبیل فیلم سازی، طراحی، نقاشی، گرافیک، ترجمه کتاب، نویسندگی و ویراستاری اشتغال دارند و در مواردی که توزیع کالا و فروش و خدمات به شکل خرده فروشی انجام می‌شود مانند فروش مواد غذایی در فروشگاه‌ها، صدور فاکتور با درج کد اقتصادی الزامی نیست.

با توجه به مقادیر بالای فعالیت‌های اقتصادی و تجاری در کشور، با داشتن کد اقتصادی دولت می‌تواند بر اعمال اقتصادی نظارت داشته باشد تا از هر گونه فعالیت‌های غیر مجاز جلوگیری شود.

موسسه حقوقی دیاکو با متخصصان حقوقی خبره  برای اخذ کد اقتصادی‌، ثبت شرکت ،ثبت نام  تجاری، طراحی وب سایت، وکالت و دیگر اعمال حقوقی یاری رسان شماست.

کرج | میدان شاه عباسی | شهدای دانشجو | مجتمع اداری امیر | طبقه دوم
02632400680 - 02632207510
09120594830 - 09120475112
02632400680
بالا
پایین