هلدینگ دیاکو


دپارتمـان تخصصـی وکالت

حضانت کودک پس از طلاق یا فوت والدین چگونه خواهد بود؟

حضانت به نگهداری کودک و تربیت آن گفته می‌شود و این نگهداری شامل نیازهایی مانند خوراک، پوشاک، مسکن مناسب، تامین نیازهای روحی مانند محبت کردن و تعلیم وی است.
در قانون مدنی ماده ۱۱۶۸ ، حضانت برای والدین هم حق است و هم تکلیف، در صورت تمرد (انجام ندادن وظیفه) یکی از والدین از نگهداری طفل، طرف دیگر می‌تواند در دادگاه او را خواسته و متخلف را مجبور به انجام وظیفه نماید.

شرایط حضانت بعد ازطلاق

برای نگهداری طفل ( چه دختر چه پسر) مادر تا هفت سال اولویت دارد. بعد از هفت سال حضانت با پدر خواهد بود مگر اینکه دادگاه  پدر را به دلایلی محکمه پسند غیر قابل صلاحیت بداند.

 حضانت فرزند در صورت فوت یکی از  والدین یا هر دونفر آنها
در صورت فوت یکی از والدین، حضانت با آن که زنده است خواهد بود و دیگراعضای فامیل حقی بر نگهداری نخواهند داشت حتی اگر جد پدری (پدر بزرگ از جانب پدری) او زنده باشد. چنانچه پدر و مادر هر دو فوت شده باشند، حضانت فرزند در درجه اول به جد پدری و درجه دوم وصی (نمایندگان پدر و مادر) و دردرجه سوم به قیم (نماینده قانونی که در دادگاه انتخاب شده و این نماینده می‌تواند از بستگان طفل باشد) خواهد رسید.

موارد سلب حضانت فرزند
۱- اعتیاد به الکل و مواد مخدر
۲-داشتن فساد اخلاقی
۳- جنون و بیماری‌های روانی با تشخیص پزشکی قانونی
۴- سوء استفاده از طفل در کارهای خلاف قانون
۵- تادیب بیش از میزان متعارف
۶ - داشتن ساعات کاری طولانی
۷- ابتلا به بیماری واگیردار ولاعلاج
۸ - نداشتن مسکن و پول کافی برای نگهداری طفل با تشخیص دادگاه

 آیا می‌توان بابت حضانت کودک دستمزد گرفت؟
بابت این وظیفه قانونی پدر و مادر نمی‌توانند طلب دستمزد کنند، مگر در صورتی که دادگاه کسی را غیر از پدر و مادر به عنوان قیم انتخاب کند.البته این مسئولیت منافاتی با نفقه کودک (مانند خوراک و پوشاک وغیره) ندارد چرا که وظیفه پدراست.


آیا میتوان از حضانت فرزند صرف نظر کرد؟
به عنوان مثال اگر مادری در قبال بخشیدن مهریه، حضانت فرزند خود را برعهده گیرد، نمی‌تواند حق حضانت را از پدر سلب کند، حتی اگر برای مدتی با هم شرط کرده باشند. در نتیجه اگر پدر یا مادری حق حضانت فرزند را از خودش سلب کرد می‌تواند ثابت کند که نگهداری توسط طرف مقابل به صلاح کودک نیست و می‌تواند مجددا سرپرستی کودک را برعهده بگیرد.

شخص برخوردار از حضانت نمی‌تواند مانع ملاقات (پدر، مادر،خواهر، و برادر) طفل شود

شخص برخوردار از حضانت اجازه ندارد از ملاقات خویشاوندان درجه یک از طفل جلوگیری نماید چرا که این کار سلامتی روحی طفل را به خطر می‌اندازد و اگر شخصی که حضانت کودک را برعهده دارد به دیگری اجازه ملاقات ندهد، طرف می‌تواند به دادگاه مراجعه و درخواست ملاقات با کودک را بنماید.
نکته مهم اینکه موافقت کردن یا نکردن پدر در واگذاری حضانت به مادر نمی‌تواند علت تغییر حضانت در دادگاه باشد.

و نکته آخر اینکه دختر پس از ۹ سال قمری و پسر پس از ۱۵ سال قمری بهتر از هر شخصی مصلحت خود را تشخیص می‌دهد ، بنابراین از این به بعد مختار است با هر کدام از والدین که خود انتخاب می‌کند ، زندگی کند و می‌توان نتیجه گرفت که رعایت مصلحت مساله مهمی است که از طرف والدین ودادگاه باید در نظر گرفته شود.


قبول وکالت در دعاوی مربوط به حضانت

توسط برترین وکلای مجرب پایه یک در سراسر استان تهران و البرز


 

کلیدواژگان : حضانت کودک, وکیل دعاوی خانواده در کرج, وکیل در کرج, حضانت کودک پس از طلاق , حضانت کودک پس فوت والدین

در صورتی که تمایل به استفاده از این مطلب در وبسایت خود دارید ، حتما با عنوان ( وکیل در کرج ) ما را لینک کنید .

این مطلب توسط تیم تولید محتوای هلدینگ بین المللی دیاکو تهیه شده است .

 

کرج | میدان شاه عباسی | شهدای دانشجو | مجتمع اداری امیر | طبقه دوم
02632400680 - 02632207510
09120594830 - 09120475112
02632400680
بالا
پایین