هلدینگ دیاکو


دپارتمـان تخصصـی وکالت

وکیل انحصار وراثت کیست؟

آنچه که در موضوع وکیل انحصار وراثت می‌تواند مهم باشد موضوع شناسایی طبقه وراث است. بدین ترتیب که طبقه اول شامل پدر و مادر، زن و شوهر، فرزندان و اولاد فرزندان می‌شود و طبقه دوم شامل اجداد، برادر و خواهر و أولاد آنها می‌شود. طبقه سوم نیز عمو، عمه، دایی، خاله و همچنین فرزندان ایشان می‌شوند. اگر پدر یا مادر متوفی در قید حیات باشند تمامی ماترک به آنها می‌رسد و اگر هر دوی آنها زنده باشند به پدر دو سوم و به مادر یک‌سوم از ارث می‌رسد. اگر هیچ یک زنده نباشند، سهم‌الارث به فرزندان متوفی می‌رسد. اگر وی تنها یک فرزند داشته باشد: چه دختر و چه پسر همه ماترک به وی خواهد رسید و اگر تعدادی فرزند دختر یا پسر داشته باشد به صورت مساوری به آنها تعلق خواهد گرفت. اگر برخی دختر و برخی نیز پسر باشند به پسرها دو برابر بیشتر سهم‌الإرث خواهد رسید.در مورد زن وشوهر نیز اگر ازدواج آنها به صورت دائم باشد از یکدیگر ارث خواهند برد و در ازدواج وقت هیچ سهمی به یکدیگر نخواهد رسید.

قوانین مربوط به ارث جزء قواعد آمره است. به منظور فهم قواعد آمره باید به قواعد تکمیلی توجه داشت. قواعد تکمیلی آن دسته از قواعدی است که در قانون آمده است و طرفین می‌توانند بر خلاف آن به توافق برسند و توافق آنها نیز معتبر خواهد بود. اما نمی‌توان برخلاف قوانین آمره به توافق رسید.

بنابراین شخص متوفی زمانی که در قید حیات بوده نمی‌تواند یک نفر را از ارث محروم کرده و یا مقدار سهم‌الارث را تغییر بدهد. وصیت وی تنها می‌تواند به میزان یک سوم از کل دارایی وی را شامل شود و بقیه آن مشمول قوانین آمره می‌شود.  

به دلیل آنکه قوانین انحصار وراثت و همچنین مالیات بر ارث در مواردی بسیار پیچیده می‌شود بهتر است از وکیل در این خصوص استفاده کرد. این وکیل در حقیقت یک وکیل پایه یک دادگستری است که با گرفتن وکالت از اشخاصی که مشمول قوانین انحصار وراثت می‌شوند اقدام به ارائه مدارک و همینطور پیگیری موارد در قانون می‌شود.

 



مالیات بر ارث چگونه محاسبه می‌شود؟

مالیات بر ارث یا inheritance tax نوعی از مالیات بر دارایی است به این معنی که اگر مالی از شخصی پس از مرگش باقی بماند، آن مال مشمول مالیات می‌شود.
هر گاه شخصی فوت نموده و مالی از وی به ورثه ایشان برسد، ورثه یا نماینده آنها باید ظرف مدت شش ماه از زمان فوت به سازمان امور مالیاتی محل سکونت متوفی مراجعت نموده و فهرست اموال و همینطور بدهی‌های وی را در اظهارنامه مالیات بر ارث گزارش دهند.

پس از پر نمودن فرم اظهارنامه ، کارشناسان تشخیص مالیات سازمان امور مالیاتی کلیه اموال منقول و غیر منقول شخص متوفی را قیمت‌گذاری می‌کنند و کلیه بدهی‌های متوفی نظیر مهریه یا وام‌ها از آن کسر شده و بنا بر سهم‌الارث هر یک از ورثه، مالیات بر ارث تعیین میشود.


 وراث از نظر قانون به سه دسته تقسیم می شوند:

الف)وراث طبقه اول که شامل پدر، مادر، زن، شوهر، اولاد و اولاد اولاد می‌شوند

ب)وراث طبقه دوم که شامل اجداد، برادر، خواهر و اولاد آنها می‌شود

ج)وراث طبقه سوم که شامل عمو، عمه، دایی، خاله و اولاد آنها می‌گردد.

لازم به ذکر است که اگر در هر طبقه ای حتی یک نفر ورثه در قید حیات باشد به دیگر طبقات هیچ ارثی تعلق نمی‌گیرد. نرخ‌های اعلامی سازمان امور مالیاتی برای وراث طبقه یک برابر و به ترتیب برای وراث طبقه دوم دو برابر و برای وراث طبقه سوم به چهار برابر می‌رسد.

 طبق ماده بیست قانون مالیاتی، این نرخ ها برای  ورثه طبقه اول تا مبلغ پنجاه میلیون ریال معادل 5 درصد، تا مبلغ دویست میلیون ریال نسبت به مازاد پنجاه میلیون ریال معادل 15 درصد، تا مبلغ پانصد میلیون ریال نسبت به مازاد دویست میلیون ریال معادل 25 درصد و نسبت به مازاد پانصد میلیون ریال معادل 35 درصد می‌باشد.

در ضمن باید توجه داشت که اگر فرد متوفی یا ورثه وی از اتباع خارجی باشند، دارایی‌های وی که در ایران واقع شده‌اند شامل مالیات ورثه طبقه اول خواهند شد.

 


 

کلید واژه ها : وکیل در کرج, وکیل ارث, وکیل ارث در تهران, سوالات حقوقی ارث, شکایت برای گرفتن ارث, وکیل دعاوی ارث, وکیل متخصص در ارث, بهترین وکیل کرج ارث, وکیل ارث در کرج, وکیل انحصار وراثت, مالیات بر ارث


 

مشاوره حقوقی با وکیل ، در خصوص ارثیه : 02632400680

پذیرش فقط با هماهنگی قبلی

بعد ازظهر ها از ساعت 14 الی 19

حضور شما ، افتخار ماست

 

کرج | میدان شاه عباسی | شهدای دانشجو | مجتمع اداری امیر | طبقه دوم
02632400680 - 02632207510
09120594830 - 09120475112
02632400680
بالا
پایین